Daniël ter Maten: “500 leerlingen hoorden dat je liefde en acceptatie kan vinden in Jezus.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

“Al jaren word ik geïnspireerd door The Message uit Manchester. Vooral vanwege de getuigenissen over veranderde levens die God door hen geeft. Vier jaar geleden kreeg ik een duidelijk beeld hoe we een vergelijkbare organisatie konden oprichten om als Kerk in onze regio een volgende stap te zetten, ” aldus Daniël ter Maten.

En nu is de eerste grote stap gezet! Met de hiphopband OTC van The Message mochten we vier dagen lang lessen geven over mentale gezondheid en veerkracht. Daarbinnen was er ruimte om persoonlijke getuigenissen te delen en mochten tieners horen dat je liefde, waarde en acceptatie kan vinden in Jezus!

Een van de persoonlijke hoogtepunten waren de lessen op de middelbare school waar ik zelf werkzaam ben. Vijftien jaar geleden reageerde een prominente collega nog heel negatief op de Bijbelteksten op de uitnodiging voor ons huwelijk. Nu was de enige geïrriteerde reactie van een collega die mij vroeg ‘waarom haar klas niet was ingeroosterd voor dit programma’. Toen de oorzaak bij haar afdelingsleider bleek te liggen, ging ze snel naar hem toe. Iets later kwam ze met een grote lach op haar gezicht terug; ze mocht met haar mentorgroep aansluiten bij de volgende les. In totaal mochten we die dag meer dan 500 tieners bereiken.

Reacties van andere scholen waren: ‘dit was echt heel gaaf!’ en ‘het maakte echt iets los bij de jongeren’. Meerdere scholen hebben al gevraagd of we weer terug willen komen.

Ook tijdens het afsluitende concert heeft God meer gedaan, dan ik durfde te bidden of te verwachten. Meer dan 180 jongeren hadden een geweldige tijd, werden bemoedigd en bereikt met de meest hoopvolle boodschap die er is. De respons op de oproep die gedaan werd was overweldigend. Een jongere waarmee ik mocht bidden, gaf aan dat hij nu echt dit moment wilde gebruiken om te laten zien dat hij Jezus echt wilde gaan volgen. Slechts een van de vele bijzondere verhalen van die avond.

Door dit alles, leef ik in de overtuiging: dit is slechts het begin. God wil nog veel meer gaan doen door Zijn Kerk hier in de regio Haarlem.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI