Nationale Week van Gebed 2023

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Breek met het kwaad en leer goed te doen. Zoek het recht,
houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta weduwen bij.
(Jesaja 1:17)

Gebed is als adem van de kerk. Het brengt leven, verbinding en eenheid. Daarom organiseert Missie Nederland al tientallen jaren in samenwerking met de Raad van Kerken de Week van Gebed. Deze keer is dat van 15 tot en met 22 januari 2023. Het thema is Doe goed, zoek recht.

In de samenleving zien we hoe verdeeldheid, polarisatie en discriminatie toenemen. Samen bidden werkt als een krachtig wapen tegen deze ontwikkeling. We willen bidden voor een einde aan het onrecht van ongelijkheid en racisme en voor herstel van verbinding. De kerk kan hierin een cruciale rol spelen.

Jesaja daagde Gods volk in zijn tijd uit om te leren samen goed te doen; samen gerechtigheid te zoeken, samen de onderdrukten te bevrijden, samen de wezen te beschermen en samen op te komen voor de weduwen. Deze uitdagende oproep van Jesaja geldt ook voor ons vandaag. Hoe kunnen wij als christenen in eenheid het kwaad en het onrecht van onze tijd het hoofd bieden? Hoe kunnen wij het gesprek met anderen aangaan en hen – inclusief hun pijnlijke ervaringen – werkelijk zien?
De gebeden in deze week hebben de kracht om ons diep te veranderen – persoonlijk én als groep. Laten we openstaan voor Gods aanwezigheid hierbij terwijl we de strijd aangaan voor gerechtigheid in onze samenleving.

Wil je meebidden in Haarlem? Klik hier voor meer informatie en het gebedsrooster in Haarlem.
Dagelijks is er zowel ‘s morgens (9-11) als ‘s avonds (20-22) een inloopviering.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI