Jongeren Maatschappelijke Diensttijd in het zonnetje gezet

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

De jongerenorganisatie CityShapers motiveert en begeleidt tientallen jongeren in hun Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Afgelopen week kwam er een artikel in het Haarlems Dagblad waarbij de jongeren die hun MDT hebben afgerond, in het zonnetje werden gezet.

De Maatschappelijke Diensttijd is gekomen in plaats van de maatschappelijke stage. Deze stage was verplicht en erg kort, vaak één week. De scholen ervaarden moeilijkheden om de leerlingen te motiveren. De MDT is op vrijwillige basis, voor jongeren die enthousiast zijn hun handen uit de mouwen te steken voor de ander. De motivaties om mee te doen kunnen verschillen van graag iets betekenen voor de medemens tot het vullen van een mooi cv.

CityShapers begeleidt 30 jongeren in hun Maatschappelijke Diensttijd. Afgelopen dinsdag hebben de eerste jongeren hun certificaat in ontvangst genomen. Deze kunnen zij weer inzetten in hun verdere loopbaan.

Wil je meer weten over de Maatschappelijke Diensttijd? Stuur dan een mail naar mark@cityshapers.nl of een berichtje via de social media van @netwerkcityShapers.

Lees het stuk in het Haarlems Dagblad via onderstaande link. Let op: dit is een premium artikel.

[/column]

[column width=”1/1″ last=”true” title=”undefined” title_type=”undefined” animation=”none” implicit=”true”]

[linkarea background_color=”” hover_color=”accent1″ href=”” target=”_self” icon=”” icon_color=”accent6″ icon_size=”62″ image=””]
https://www.haarlemsweekblad.nl/premium/algemeen/maatschappelijk/675935/europass-voor-voltooien-maatschappelijke-diensttijd-vrijwillige

[/linkarea]

[/column]

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI