Van 1 februari tot en met 8 maart is het voor de vijfde keer de maand van de historische roman.

De historische roman is een populair genre. Zo’n roman is gebaseerd op historische gebeurtenissen. Vaak spelen personen die echt bestaan hebben een belangrijke rol in de roman. Naast feitelijke gebeurtenissen worden in historische romans gebeurtenissen, gedachten en andere zaken ingekleurd die gebeurd zouden kunnen zijn.

Een bijbels-historische roman bevat een verhaal gebaseerd op een gebeurtenis uit de Bijbel. Op basis van deze geschiedenis vult de auteur de details in met zijn eigen gedachten. Over veel verhalen is vaak meer te vertellen dan de verhaallijn van de bijbel. Achtergronden, cultuur, verhoudingen en relaties spelen dan een rol en kunnen zo een bijbels-historische roman vormgeven.
Oude (bekende) verhalen krijgen zo een diepte en herkenbaarheid die ons kunnen helpen om de bijbel beter te begrijpen.

Er zijn (in het Nederlands) tientallen bijbels-historische romans, vaak uit het Engels vertaald. Bekende auteurs zijn Francine Rivers, Lynn Austin en Tessa Afshar.

Bij de Bijbel In kun je bijna alle bijbels-historische romans kopen of bestellen. Klik hier voor een aantal leessuggesties en aanbiedingen.

© 2021 Geloven in de Stad

Volg Geloven in de Stad: