Kerstmissie 2022 Een ochtend vol getuigenissen

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Op  zaterdag 17 december heeft de kerstmissie in het centrum van Haarlem weer plaatsgevonden. Dit was weer voor het eerst na de coronapandemie. Het was een gave ochtend waar veel mooie gesprekken over de geboorte van Jezus hebben plaatsgevonden. In totaal deden er 40 mensen uit allerlei verschillende kerken mee aan de evangelisatieactie.

Om 9.30 uur startte de training van Tim Quispel in de indrukwekkende kerkzaal van de Groenmarktkerk. Een groep van 20 deelnemers werd meegenomen in zijn verhaal over evangelisatie.

Om 10.30 uur werd de groep uitgebreid met meer deelnemers en werd de opening van de kerstmissie. Arjo deelde het doel van de kerstmissie met ons en er werd in kleine groepen gebeden voor we de straat op gingen. Vervolgens werden de deelnemers in groepen verdeeld en ging iedereen uiteen naar de verschillende activiteiten. Jozef (gespeeld door Dennis) en Maria (gespeeld door Deboarh) gingen met de herder (gespeeld door Martijn) naar de kerststal. Hier stonden twee grote platen waarop door jongeren van CityShapers een kerststal was getekend. Deze mochten geverfd worden door kinderen die in het centrum voorbijliepen.

Ter hoogte van het Corrie ten Boomhuis stonden een aantal jongeren uit het #IMPACT-netwerk die een silent disco met warme chocomelk verzorgden. Kinderen, jongeren en volwassenen konden hier een dansje wagen op verschillende gospelliederen.

Liep je de Grote Markt over dan kwam je een aantal deelnemers tegen met tasjes vol kleine zakjes met hartjes. Deze werden uitgedeeld met de boodschap van Liefde.

In de Grote Houtstraat stonden een aantal deelnemers met een bordje vol lekkere beschuiten met muisjes. Deze werden uitgedeeld om het gesprek over de geboorte van Jezus aan te knopen. Zelfs een aantal winkeliers kwamen naar buiten voor zo’n lekker beschuitje.

Verderop stond een uitgebreide literatuurkraam, waar mensen verschillende boekjes konden meenemen en ook het Lucas-evangelie werd uitgedeeld. Er was in de galerij De Gang een mooie tafel aangekleed die als bezinningsruimte werd gebruikt.

Aan het eind van de Grote Houtstraat stond nog een mooie kraam vol cadeaus waar mensen een liefdevol kaartje konden trekken en waar voor hen werd gebeden. Er werden veel mooie gesprekken met mensen en winkeliers gevoerd en er werd voor hen gebeden door het team van Huis van Gebed.

Na twee uur was de kou in elke teen te voelen en stond er warme chocomelk en een lekkere lunch klaar in de Groenmarktkerk om weer even op te warmen. Na een lekker broodje en een snee kerstbrood sloten we gezamenlijk af en werden er veel gave getuigenissen gedeeld. We zijn ontzettend dankbaar voor iedereen die we mochten bereiken in de stad en bidden dat de zaadjes die zijn geplant verder mogen uitgroeien.

Kerstmissie is een gezamenlijk initiatief van Geloven in de Stad, Present Haarlem en CityShapers. 

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Foto door Tom Nusselder.

[/column]

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Getuigenis: Sahar: ‘’Ja, ik geloof’’
Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI