In de voetsporen van de Rabbi

Wie zegt in Hem te blijven, behoort in de voetsporen van Jezus te treden.
(1 Johannes 2:6 | NBV21)

Afgelopen week is de nieuwste tv-serie In de voetsporen van de Rabbi (opgenomen op verschillende locaties in Israël) van Vrij Zijn in première gegaan op YouTube! In deze serie van vijf afleveringen gaat Wilkin van de Kamp op zoek naar Jezus’ voetafdrukken in Israël. Jezus nodigt ons immers uit om in Zijn voetsporen te treden, om Zijn leerlingen te zijn. In de serie worden Bethlehem, Kafarnaüm, Magdala, het Meer van Galilea, de Jordaanrivier, de woestijn van Judea en natuurlijk Jeruzalem bezocht.

Jezus nodigt ons uit om in zijn voetsporen te treden, om zijn leerlingen te zijn. Maar wie is Hij? En wat vraagt Hij van ons?
In deze serie zien we hoe Simon Petrus zijn best doet om Jezus te volgen, maar ook dat hij soms twijfelt of hij wel goed genoeg is. Af en toe denkt hij zelfs dat hij Jezus een handje moet helpen. Met alle gevolgen van dien. En zo herkenbaar. Want voelen we ons allemaal af en toe niet net als Petrus?

De komst van Jezus is Gods invasie in de wereld. Een reddingsoperatie in de stille nacht. In de kerstnacht laat God zijn eigendomsrechten gelden. De vlag van Gods Koninkrijk wordt op aarde gepland.

Klik hier om de eerste aflevering te zien. Bij de serie is ook een werkboek beschikbaar.

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI