God ziet in de stad één Kerk, één lichaam

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Stel je voor dat de kerken in je woonplaats samen optrekken om bij te dragen aan de bloei van je stad of je dorp. En dat zonder hun eigenheid te verliezen. Dat klinkt als een mooie droom. Het goede nieuws is: het kan en het gebeurt zelfs al. Wereldwijd en op tientallen plaatsen in Nederland is een beweging van God zichtbaar die kerken, organisaties en individuele christenen inspireert om zich als één Kerk in te zetten voor de bloei van hun stad. Zo gebeurt dit ook al jaren in Haarlem en omgeving.

De hele Kerk is nodig om de hele stad met het hele evangelie te bereiken.

De hele stad
De problematiek in de stad is divers: er wonen kwetsbare mensen, eenzame mensen, mensen met een flinke rugzak en mensen die zijn stilgevallen. Maar er zijn ook mensen met een vol en druk leven. Op het oog succesvolle mensen, welgestelden, gezinnen met kinderen, mensen met banen, huizen en met vaak diepe levensvragen. Velen van hen zijn met elkaar verbonden in een wijk of buurt, door cultuur, sport, hobby of werk.

Het hele evangelie
Diverser dan de kerk soms lijkt, zijn de mensen die in onze stad of jouw dorp wonen en die verschillende behoeften hebben. Ook hebben zij verschillende manieren waarop zij God ontmoeten waardoor hun relatie met Hem groeit. De één zoekt stilte en beleving, de ander intellectuele uitdaging, actie of verbondenheid in relaties. Wij geloven dat het evangelie het antwoord is voor iedereen. Het evangelie wordt door daden geloofd en door woorden begrepen.

De hele Kerk
‘Als God naar een stad kijkt, ziet hij één Kerk.’ Het is aan ons allemaal samen om dit vorm en inhoud te geven. De hele Kerk, dat zijn de afzonderlijke gemeenten maar ook organisaties die als handen en voeten van de kerk actief zijn in de stad (zoals Present Haarlem, CityShapers, YfC Haarlem, stichting Ontmoeting, het Leger des Heils). De hele Kerk omvat ook alle individuele gelovigen die zich inzetten als ondernemer, werknemer in de zorg, het onderwijs of in het bestuur van de stad.

Landelijk wil City Movement kerken, organisaties en alle gelovigen in een stad helpen om op al deze plekken het Koninkrijk van God in de samenleving zichtbaar te maken. Om tot een zegen voor jouw stad of dorp te worden.

Wilkin van de Kamp heeft er onlangs een boekje over geschreven met de titel Ik ben van wij – Samen kerk zijn in je woonplaats. “Jouw kerk is mijn kerk. Wat er in jouw kerk gebeurt ben ik ook. Samen vormen we het lichaam van Christus op aarde om de mensen te vertellen wie God is en dat Hij van mensen houdt.” Psalm 133 viert de eenheid van Gods volk. David belooft ons: waar eenheid is, gebiedt God zijn zegen.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI