God kiest jou!

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Vroeger met voetbal of een andere teamsport bij gym mochten altijd twee personen om de beurt kiezen wie zij in hun team wilden hebben. Aan het eind bleven er altijd een paar (jongens of meisjes) over waarvan je zoiets had van: ‘tja, jullie mogen hen er wel bij hebben.’ Eigenlijk pasten ze er niet bij. En misschien heb jij dat zelf wel meegemaakt, omdat jij nou net niet de beste voetballer was, maar veel liever volleybal speelde of over het turnpaard sprong.

Bij God werkt het niet zo. Hij kiest niet omdat jij nou eenmaal ook in de klas zit. Hij kiest omdat Hij het met jou ziet zitten. Wat een voorrecht! Dat geeft een gevoel van euforie. Laat dat maar eens tot je doordringen. Je bent uitgekozen door de Allerhoogste, de schepper van hemel en aarde, de koning der koningen, de heer der heren, de Oneindige genadige. Hij wil jou in Zijn team!

Paulus zegt in een van zijn brieven dat wij alleen voor God moeten leven. Het gaat niet om jou of mij, tegelijk gaat het juist wel jou of mij. God kiest jou, en ook mij! Hij geeft ons een taak, een opdracht om met Hem samen te werken.

In Johannes 15:16 lezen we welke taak God jou heeft gegeven: Ik geef jullie de opdracht om de wereld in te gaan. Doe goede dingen en blijf dat doen. De Herziene Staten Vertaling zegt het heel mooi: dat u zou heengaan en vrucht dragen, en dat uw vrucht zou blijven. Dat is onze taak, daar mogen we in geloven: God wil ons als personen blijvende vrucht laten dragen.

Jarenlang hadden we zomers in de week voor Sonrise de voorbereidingsconferentie met aansluitend de sportweek. Een van de jongeren vertelde me hoe dit zijn leven heeft veranderd. “Als ik daar niet heen was geweest, had ik Jezus niet echt leren kennen en was ik wellicht nu geen christen meer geweest.” Dat is de impact van wat God doet door ons heen. Dat is de vrucht, de blijvende vrucht waar God jou en mij voor heeft geroepen.

De komende maand is er weer zo’n mogelijkheid die je leven kan veranderen, waar je Jezus echt kunt leren kennen. Van 13 tot en met 16 juli er is de #impact conferentie en aansluitend de Serve-the-city-week. Misschien vind je het spannend wat je gaat doen of vind je jezelf niet ervaren genoeg… maar weet dit: wat jij gaat doen, dat doet ertoe! Jij bent waardevol en belangrijk in Gods missie.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI