Geloofsreis met DICX kruisweg

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

In de veertigdagentijd (22 februari t/m 11 april) is in de kooromgang van de Grote of St. Bavokerk Dicx Kruisweg, een unieke serie schilderijen van Dick Evers, Michelle van Asperen en Jacques Spee, te bezichtigen. Deze kunstenaars uit het zuiden van ons land werkten anderhalf jaar aan hun moderne versie van de kruisweg van Jezus. “Het lijdensverhaal van Jezus is voor iedereen, of je nu gelovig bent of niet. Menselijk lijden is van alle tijden.”

Dat grote verhaal raakt aan het lijden in de wereld en in je eigen leven. Verraad, het lijden van Jezus en zoveel mensen met Hem, het verlies van
vrienden, het helpen, het weglopen, de eindigheid van het leven…..
Dat vind je allemaal terug in deze kruisweg. Je kunt langs deze schilderijen lopen en de verhalen die ze vertellen in je opnemen. Wat dan ook opvalt zijn de aparte kleuren en de indringende uitdrukkingen in de gezichten.

De expositie in Haarlem omvat 15 hoogwaardige afdrukken van 1 x 1 meter die op indrukwekkende wijze de laatste dagen van het leven van Jezus weergeven. Omdat er geen permanent toezicht is, zijn er glicees van de originele schilderijen gemaakt. Dat is een kunstdruk waarbij een printer hoogwaardige fine art prints reproduceert.

“Het mooie van het lijdensverhaal is dat Jezus werd geholpen door anderen. Mensen wilden er voor hem zijn. Dat mensen elkaar willen helpen in moeilijke tijden, zie je ook nu weer in de wereld als er zo’n ramp gebeurt als de aardebeving in Turkije en Syrië of de oorlog in Oekraïne. Elkaar steunen geeft troost in barre tijden.”

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI