Werkconferentie Integral Mission

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

‘Wij geloven dat Gods missie betrekking heeft op alle aspecten van het leven.’

Zin in een kijkje in de keuken van missionaire initiatieven en kerken in Haarlem? Kom dan naar de werkconferentie Integral Mission van Tear op 16 januari 2020 en ontdek hoe krachtig het is als een kerk zich inzet voor de bloei van de wijk in de breedste zin van het woord. Naast het geestelijk leven van mensen, is ook het sociale en economische welzijn van belang en bijvoorbeeld ook de leefomgeving. Het evangelie is goed nieuws voor elk onderdeel van het leven.

Samen met voorgangers, kerkelijk werkers en leidinggevenden in de kerk bezinnen we ons een dag lang op de principes van integral mission: de overtuiging dat Gods missie betrekking heeft op alle aspecten van het leven. We beginnen in de praktijk, reflecteren samen op wat de Bijbel zegt over kerk-zijn in de buurt en kijken dan naar de toepassing in onze eigen praktijk. Wat zijn helpende lessen? Hoe wordt het evangelie zichtbaar in Haarlem en wat kunnen we daarvan leren voor onze eigen omgeving.

Deze werkconferentie vindt plaatst in Het Open Huis in Haarlem. De start is om 10 uur (inloop vanaf 9.30 uur) en de afsluiting is om 20 uur na het diner.
Tijdens het ochtendprogramma leren we de context van Haarlem beter kennen. Burgemeester Jos Wienen schetst een beeld van de stad. Onze coördinator Hans Luttik benoemt de dilemma’s en vragen van Haarlemse kerken op het gebied van missie. We bezoeken ook praktijkvoorbeelden in Haarlem. ’s Middags maken we de beweging van de context naar wat de Bijbel zegt over missie en kerk-zijn. Dit doen we aan de hand van een Bijbelstudie en eerdere ontdekkingen over Integral Mission. Rond 18 uur vieren we met elkaar wat God doet in Haarlem, waarna er een afsluitend diner is.

Deze werkconferentie wordt door de ontwikkelingsorganisatie Tear georganiseerd in samenwerking met Geloven in de Stad en de christelijke beweging Agapè. Klik hier om je aan te melden.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI