Serve the City-dag 24 april

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Present Haarlem en jongerenorganisatie CityShapers slaan zaterdag 24 april opnieuw de handen ineen op de Serve the City-dag. In Haarlem Noord gaan vrijwilligers van beide organisaties deze dag vanuit het verzamelpunt Dietsveldplantsoen in kleine groepjes aan de slag met verschillende sociale en praktische activiteiten.

Dit is het moment voor iedereen die samen met anderen een dag vrijwillig aan de slag wil gaan. De coronamaatregelen laten het nog niet toe om de activiteiten helemaal te organiseren zoals voorgaande jaren, maar iedereen wordt wel voorzien van een lunchpakketje en er is toestemming van de gemeente om elkaar buiten op gepaste afstand te ontmoeten.

Een van de activiteiten tijdens de deze dag is het sociaal tuinieren. Senioren met weinig financiële middelen krijgen hulp van vrijwilligers bij het opknappen en verduurzamen van hun tuin. Dit gebeurt onder professionele begeleiding van een hovenier. “Met dit project willen we eigenlijk meerdere dingen bereiken”, vertelt Jurrin van CityShapers. “We doorbreken het sociaal isolement van een oudere, maar willen er ook voor zorgen dat buurtgenoten zich blijven bekommeren om deze persoon en zijn of haar tuin.”

Zaterdag 24 april zijn er verschillende tuinen die onderhanden worden genomen. De Serve the City-dag is de officiële aftrap van een project dat voor de lange termijn wordt ingezet. Naast sociaal tuinieren kunnen mensen ook helpen met afvalprikken of bij het thuis bakken van pannenkoeken voor (jeugd)zorginstellingen. In het Dietsveldplantsoen wordt bovendien een pannakooi geplaatst, waar kinderen uit de buurt in kunnen voetballen.

Wie ook een bijdrage wil leveren aan de Serve the City-dag met je dan hier aan. Praktische details volgen na jouw aanmelding.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI