Samen aan tafel

De Paasdagen staan niet op zichzelf. Het is in de christelijke traditie een serie van vieringen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: het laatste avondmaal (Witte Donderdag), de lijdensweg en kruisiging (Goede Vrijdag) en de opstanding (Paaswake). In de Grote of St.-Bavokerk wordt deze serie bijzondere vieringen gedeeld met de stad. Iedereen is welkom om het verhaal rondom Pasen mee te beleven en te vieren.

Op Witte Donderdag wordt volgens de protestantse traditie het verhaal van het laatste avondmaal van Jezus gelezen. Dat was geen sombere maaltijd, maar een Joods feestmaal van bevrijding. Het was tijdens die maaltijd dat Jezus mensen opriep om met elkaar te delen. Daarom zijn de tafels gedekt voor een feestelijke maaltijd in het koor van de Grote of St.-Bavokerk. Iedereen neemt zelf ook iets feestelijks mee om dat samen aan tafel te delen. Vrijwilligers zorgen voor soep, brood en drinken.

Tijdens de maaltijd nemen Tom de Haan, staddominee van de Bavo, en Willemijn van Dijk, wijkpredikant van de Bavo, je mee in het Bijbelverhaal over Jezus’ laatste maaltijd met zijn leerlingen. Dit jaar is er een bijzondere muzikale samenwerking met Elisha Amono-Neizer. Hij verzorgt een samenzangmoment met gospel en soulmuziek.

Wanneer: Donderdag 28 maart 2024 van 17.30 tot 19.00 uur
Waar: Grote of St.-Bavokerk

Klik hier voor meer informatie.

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI