Rockopera Jesus Christ Superstar

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

De rockopera Jesus Christ Superstar werd in 1971 geschreven door  de beroemde componist Andrew Lloyd Webber (o.a. ook Cats en The Phantom of the Opera) en de even beroemde songwriter Tim Rice (o.a. Evita, The Lion King en Aïda). In 1973 is er de première van de verfilming van de gelijknamige rockopera. De film is een jaar eerder opgenomen in Israël en was direct een hit en kreeg cultstatus. Een hele generatie identificeert zich nog altijd met de sfeer en tijdgeest die met de voorstelling (zowel toneeluitvoering als film) verbonden is, zeker in ons land.

De film (en de rockopera) bevatten enkele zeer bekende hits. Everything’s Alright gaat over de zalving van Jezus en I Don’t Know How to Love Him  is het bekendste maar wellicht ook meest controversiële lied vanwege de suggestie van een intieme relatie tussen Jezus en Maria van Magdala.

Jesus Christ Superstar vertelt in muzikale vorm het verhaal van de laatste zeven dagen van het leven van Jezus. In de woestijn van Israël arriveert een bont beschilderde bus vol hippies. Op deze woeste locatie spelen zij de laatste week in het leven van Jezus na. Twee figuren uit zijn omgeving krijgen extra aandacht: Judas, die Jezus bewondert maar bang is dat hij zichzelf en zijn volgelingen naar de ondergang leidt en hem daarom uitlevert aan de autoriteiten, en Maria Magdalena, de vrouw van lichte zeden die haar liefde voor deze man niet kan plaatsen.

De film is door digitale remastering zeer scherp in beeld en geluid. Klik hier voor reservering van kaarten.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI