29
september
05:39

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wil je de Bijbel beter leren kennen, begrijpen en toepassen?
Als onderdeel van het Evangelisch College biedt de Evangelische Toerusting School (ETS) een interkerkelijke Bijbelcursus aan over de inhoud, achtergrond en boodschap van de Bijbel en leer je hoe je de Bijbel kan toepassen in het gewone leven. Jaarlijks volgen ruim 1100 cursisten deze cursus.

Vanaf 14 september 2019 tot en met 9 mei 2020 verzorgt de ETS ook in Haarlem deze cursus. De meeste lessen vinden plaats op de tweede zaterdag van de maand tussen 9.30 uur en 15 uur en worden gegeven in het gebouw van PG Immanuel, Medanstraat 32 in Haarlem Noord.
De Haarlemse Bijbelleraren Peter Steffens en Vanessa Steffens B.A. geven de lessen over het Oude Testament (9.30 uur tot 12 uur) en voorganger Frans Blok B.A. verzorgt de lessen over het Nieuwe Testament (12.30 uur tot 15 uur).

Op zaterdag 15 juni is het mogelijk om een proefles over het Oude en/of Nieuwe Testament in Haarlem te volgen. Je kunt dan kennismaken met de docenten en zij geven je een indruk van de cursus. Peter en Vanessa laten zien waarom goed inzicht van het OT nodig is om het NT goed te begrijpen. Frans laat zien hoe de vier evangeliën tezamen een compleet getuigenis geven van wie Jezus Christus is. De proefles is van 9.30 uur tot 12.45 uur. Je kunt je hiervoor hier aanmelden.

De ETS-Bijbelcursus is een vierjarige cursus met cyclische opbouw. In de cursus zijn een aantal themalessen opgenomen die je helpen om je kennis over het lezen van de Bijbel nog verder te verdiepen. Het OT volgt in grote lijnen de volgorde van de Bijbelboeken. Het NT verdiept elk jaar één evangelie, aangevuld met brieven van Paulus en de algemene brieven. Klik hier voor de inhoud van het huidige curriculum.

Gegevens

Datum:
15 juni 2019
Tijd:
09:30 - 13:00
Evenement Categorieën:
, ,