Mercy Ships naar Rotterdam

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Van 26 februari tot en met 14 maart 2022 zal de Global Mercy, het gloednieuwe ziekenhuisschip van Mercy Ships, in Rotterdam te zien zijn. De eerste dagen is het schip te bewonderen bij de Cruise Terminal, naast de Erasmusbrug. Daarna ligt het schip aan de andere kade, eveneens bij de brug.

Je krijgt de mogelijkheid het schip van buiten én tijdens rondleidingen van binnen te bewonderen. “Het is voor ons een unieke kans zoveel mogelijk Nederlanders onze missie van dichtbij te laten zien”, zegt de directeur van Mercy Ships Holland.
Het laatste bezoek van een ziekenhuisschip van Mercy Ships in Europa is alweer vijftien jaar geleden.

Na Rotterdam vertrekt het schip naar Senegal om te worden ingezet waarvoor het bedoeld is: het verlenen van medische zorg aan honderdduizenden mensen die dit dringend nodig hebben. Naast het bieden van operaties en medische behandelingen, richt Mercy Ships zich meer en meer op het trainen van medische professionals in Afrika. Op deze manier wordt de gezondheidszorg in Afrika structureel verbeterd. Naast deze visie heeft Mercy Ships ook een missie. Ze streven ernaar het model van Jezus te volgen, om hoop en genezing te brengen naar de vergeten armen.

De 174 m lange Global Mercy is in 2021 in de Chinese havenstad Tianjin gebouwd en telt 12 dekken. Het is uitgerust met zes volwaardige operatiezalen en een kleine 200 ziekenhuisbedden. Er is plaats voor ruim 600 bemanningsleden. Het is het grootste private ziekenhuisschip ter wereld en zal voor de komende 50 jaar operationeel zijn.

Klik hier voor alle activiteiten aan bord van het drijvend ziekenhuis.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI