Lezing over ‘Macht van geld en economie in Bijbels perspectief’

Dinsdag 23 januari spreekt de bekende theoloog Alain Verheij in het theologiecafé van Verhalenhuis Haarlem. Verheij is een bekend spreker en publicist. Vorig jaar verscheen zijn boek Geld en Go€d – Hoe we de wereld echt kunnen verrijken.

Deze avond neemt hij ons mee in zijn reis langs Bijbelverhalen en gaat met de aanwezigen vooral het gesprek aan over vragen rondom de macht van geld en economie in het licht van die Bijbelse verhalen en thema’s.

In zijn boek onderzoekt Verheij hoe mensen met hun geld omgaan, wat geld met mensen doet, en hoe we de wereld mooier kunnen maken door anders naar geld te kijken. Als theoloog zoekt hij op een plek die niet iedere moderne lezer verwacht: de eeuwenoude Bijbelverhalen. Die blijken talloze goede inzichten over geld te bevatten.
Daarbij duiken Mozes en Jezus steeds weer op, twee visionairs die hartstochtelijk verlangden naar een nieuwe manier van (samen)leven. Verheij vertolkt hun eigenwijze gedachten met humor en passie, waarbij ze steeds verrassend actueel blijken. Soepel loodst hij de lezer via Romeinse belastingen en manna langs de toeslagenaffaire en bitcoin. De tijden zijn dan misschien wel veranderd, de mensen zijn dat niet. Nog altijd hebben we een complexe relatie met ons geld – nog altijd verlangen we naar rust, rechtvaardigheid en vrijheid.

Klik hier voor het reserveren van een toegangsbewijs.

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI