Laatste kerkdienst Petrakerk IJmuiden

Op zondag 26 november zal om 13.30 uur  in de Petrakerk in IJmuiden de laatste kerkdienst gehouden worden.
Vergrijzing en vertrek van leden, waaronder veel jongeren en gezinnen, maakten het de afgelopen jaren steeds moeilijker om de verschillende taken in te vullen. Het proces heeft er uiteindelijk toe geleid dat in februari 2023 de overgrote meerderheid van de gemeente heeft ingestemd met opheffing van de kerkgemeente per 31 december 2023. Een moeilijke beslissing, die pijn en verdriet met zich meebrengt. Tegelijkertijd mogen we geloven dat God ons als gemeenteleden niet los laat. En wellicht gaan er, nu de deuren van de Petrakerk voorgoed sluiten, elders deuren open.
In de laatste eredienst zal ds. Marco Hofland uit de Goede Herderkerk in Haarlem voorgaan. Er wordt in die dienst niet alleen stil staan bij het sluiten van de kerk, maar vooral ook wordt God gedankt voor al het mooie dat Hij de gemeente in de afgelopen dertig jaar heeft gegeven.
Uiteraard is iedereen van harte welkom om deze dienst mee te beleven.
Hierna zal de kerk op 31 december definitief haar deuren sluiten.
De Petrakerk is een rechthoekige zaalkerk met een vrijstaande klokkentoren uit 1958, waar tot 1994 de gereformeerde kerk (nu Protestantse Gemeente) samenkwam. Sindsdien wordt de kerk gebruikt door de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, die in 2004 fuseerde met de Christelijk Gereformeerde Kerk.
Klik hier voor een artikel in het Haarlems/IJmuidens Dagblad.
(c) foto United Photos
Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI