Kingdom Builders – Discover Your Bible

Kingdom Buiders, de trainingsschool van Shelter-Haarlem, organiseert regelmatig cursussen voor christenen in Haarlem.
Iedereen kan een volgende stap maken in zijn (geloofs)leven. Wat je leeftijd ook is, er is altijd mogelijkheid voor groei en ontwikkeling. Kingdom Builders gelooft dat God voor iedereen iets nieuws heeft.

Valt er nog iets te ontdekken in de Bijbel of snap je alles al wat er staat? Ben je ook wel eens begonnen bij bladzijde 1 in Genesis met het voornemen het hele boek door te lezen? Wellicht ben je dan ergens in Klaagliederen al vastgelopen of heb je het met een boel discipline gered tot het eind van Openbaring. Heb je nu ook de grote lijn te pakken, zie je door alle versnipperde puzzelstukjes de verzameling schitterende foto’s en heb je het Origineel ontdekt? Snap je wat het evangelie zo anders maakt als de wetten en regels die je tegen komt in Leviticus?

We lezen allemaal de Bijbel om meer van God te ontdekken en soms lijkt het erop dat de God van het Oude Testament zo anders is dan hoe Jezus God laat zien. En misschien is dat ook wel zo. Jezus zegt dat niemand voor Hem, God echt gezien heeft. Mozes niet en die was toch echt een vriend van God, David niet, en die was toch echt een man naar Zijn hart. Maar uiteindelijk zegt Jezus tegen Zijn discipelen: “Wie Mij heeft gezien, heeft de Vader gezien!”

Heb je je bijvoorbeeld wel eens afgevraagd waarom Matteüs in zijn opening een lijst met namen geeft? Hij telt ze zelf voor ons uit: drie keer 14 stuks, maar als je die namen natelt, kom je maar tot twee keer 14 en één keer 13…. Kon Matteüs niet tellen, of kunnen wij dat niet? Het antwoord op deze vraag en nog veel meer gaan we samen ontdekken.

Deze drie dinsdagavonden zijn voor de doorknede Bijbelfan en de beginnende lezer een unieke ervaring met doorkijkjes die je (opnieuw) in verwondering brengen over het enorm goede nieuws van het Evangelie! De cursus wordt gegeven door Tim Karreman.

Data: 16, 23 en 30 april om 19.30 uur
Locatie: gebouw Shelter Haarlem, Eksterlaan 1 in Haarlem
Aanmelden: klik hier

 

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI