29
september
13:41

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De gemeenteraad van Haarlem heeft 2017 uitgeroepen tot het jaar van de ontmoeting.
“Eenzaamheid is een groot maatschappelijk vraagstuk dat onder alle leeftijden voorkomt en kan leiden tot andere ernstige klachten, zoals depressie, ” aldus drs. Jur Botter, Haarlems wethouder voor Wmo en welzijn. “Aandacht hiervoor is essentieel en ik roep iedereen op zich, waar mogelijk, in te zetten voor eenzame Haarlemmers. Gekozen is voor een positieve insteek, met de focus op ontmoeten in plaats van eenzaamheid.”

Een enquête van het RIVM leert dat ruim 30 procent van de Nederlandse bevolking zich wel eens eenzaam te voelt, maar bijna 10 procent van de inwoners zegt zich ernstig en structureel eenzaam te voelen. Eenzaamheid kan voorkomen als mensen ouder worden en bijvoorbeeld een partner of vrienden verliezen. Maar het komt ook voor op school, in jonge gezinnen, onder vluchtelingen en nog veel meer. Kijk ook eens op de speciale website.

Vanavond gaat wethouder Jur Botter met de kerken in gesprek om te bespreken hoe de rol van de kerken kan zijn in de bestrijding van eenzaamheid en in het versterken van ontmoeting in de stad. Juist de kerk kan van grote waarde zijn voor mensen die worstelen met eenzaamheid.
Het doel van de avond is om zo mogelijk tot heel concrete stappen te komen, initiatieven voor de komende maanden om mensen in de stad te ontmoeten en tot zegen te zijn.

Gegevens

Datum:
18 april 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,