EO-Jongerendag 2023

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

“Een pionier ziet de wereld niet alleen zoals die is, maar ook zoals die kan worden.”

De EO-Jongerendag vindt plaats op zaterdag 3 juni 2023 in Rotterdam Ahoy. Welke artiesten en sprekers er komen is nog (deels) geheim, maar via Instagram (@eobeam)  kun je op de hoogte blijven van de laatste updates. Als eerste is bekend gemaakt dat Shelton Telesford.

Het thema van de EO-JD is wel bekend: ‘Pioneers’. Een pionier is iemand die onbekend terrein betreedt en niet bang is buiten de lijntjes te kleuren. Het grootste voorbeeld dat wij hebben is natuurlijk… Jezus. Hij keek op een totaal nieuwe manier naar situaties en deed dingen die nog nooit iemand anders had gedaan.
De wereld staat in brand: oorlogen, klimaatverandering, armoede en ga zo maar door. De kans is groot dat jij bomvol idealen zit om een verschil te maken.

Maar vaak denk je bij de pioniers van deze wereld aan mensen die briljante uitvindingen doen, die demonstaties leiden of wellicht minister-president worden. Iets wat maar voor een handjevol mensen op deze wereld is weggelegd.

In 1 Korintiërs 1:26-27 lezen we wie in Gods ogen een pionier is. Juist in de Bijbel lees je terug dat God gewone mensen zoals jij en ik gebruikt om te pionieren. Kijk naar de discipelen, koningin Esther, de stotterende Mozes en natuurlijk Jezus zelf. Waren het in eerste instantie machtige of vooraanstaande mensen in de ogen van de wereld? Nee! Maar als je God zijn gang laat gaan in jouw leven, kan hij van ons allemaal een pionier maken.
Maar je zult ook ontdekken dat het uitmaakt wat je gelooft. Dat dit precies het moment is om de wereld te laten zien wie ons inspireert! Niet bij de pakken neerzitten, maar vol vuur de wereld in om te laten zien dat het anders kan en moet. De tijd is aangebroken om het verschil te maken: om een pionier te zijn!

De muurkunstenaar Tim Bergboer heeft als graffiti-artiest het thema op een muur gespoten. Zie de afbeelding hiernaast.

Klik hier voor meer meer informatie en aanmelding.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI