Bijbelcursus Evangelisch College

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

“Verdiep je geloof door de Bijbel beter te leren kennen, begrijpen en toepassen.”

De interkerkelijke Bijbelcursus van het Evangelisch College (voorheen de Evangelische Toerusting School) is er voor iedereen die de Bijbel beter wil leren kennen, begrijpen en toepassen. Met welke voorkennis je ook aan de cursus begint, je zult merken dat je door deze cursus blijft groeien in geloof en God beter zult leren kennen.

Wanneer je deze Bijbelcursus volgt, lees je in vier jaar de hele Bijbel door; alle Bijbelboeken komen hierbij aan bod. Ieder jaar wordt ook een thema besproken, dat je helpt om de Bijbel beter te kunnen lezen. Per jaar volg je in totaal 18 lessen: 9 lessen Oude Testament en 9 lessen Nieuwe Testament, van elk 2,5 uur. In de lessen wordt aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema’s, moeilijke passages en de boodschap van ieder Bijbelboek.

Deze cursus vraagt een tijdsinvestering van gemiddeld vijf uur per week. Je besteedt deze tijd aan het lezen van het Bijbelboek, het vergaren van aanvullende informatie op EC-online en het volgen van de lessen.

Er zijn zo’n 50 cursuslocaties, waaronder ook een in Haarlem. Elke tweede zaterdag van de maand is er les van 9.30 uur tot 15 uur, met een half uur lunchpauze. Frans Blok is docent Nieuwe Testament en Jasper Knecht docent Oude Testament.

De komende data voor de cursus in Haarlem zijn: 9 september, 7 oktober, 11 november, 9 december, 13 januari, 10 februari, 9 maart, 13 april en 11 mei.

De cursus wordt gegeven in Bar Nabas, de nieuwe pioniersplek van Stichting Encouraging City, Gedempte Herensingel 12 (tegenover de Amsterdamse Poort).

Je kunt je hier aanmelden voor deze cursus. Klik hier voor meer inhoudelijke informatie over deze cursus.
Maar je kunt ook op 9 september langskomen voor een kennismaking, een vraag of de eerste lesdag ter kennismaking bijwonen, en daarna beslissen om het gehele cursusjaar te volgen.

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI