EO-programma ‘Zie je zondag!’ te gast in Haarlem

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Het EO-programma Zie je zondag! is deze weken te gast in Haarlem. In dit programma duikt presentator Marleen Stelling in de wereld van protestantse gemeenten; van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn?
Drie afleveringen lang ontmoet Marleen kerkgangers van Het Open Huis in Schalkwijk. Dit begon ooit vanuit de Goede Herderkerk als pioniersplek en is nu niet meer weg te denken uit Schalkwijk. Een multiculturele kerk in Haarlem met een maatschappelijke functie.
Wie zijn de mensen die elkaar hier opzoeken, ook nu dat door de coronacrisis niet meer vanzelfsprekend is.
De eerste aflevering van het drieluik was afgelopen zondag en vertelde het verhaal van Cor. Hij deelt graag brood uit aan wie dat nodig heeft. Ook Arlette stond centraal. “God geeft kracht, ook door verdriet heen.”
Op 4 oktober (9.20 uur op NPO 2) komen Gerrit en Danuta aan het woord. Gerrit begrijpt nog niet alles binnen het geloof en Danuta ervaart de kerk als stok achter de deur.
In de laatste aflevering op zondagochtend 11 oktober (9.20 uur op NPO 2) vertellen Raymond en Guido hun verhaal. De eerste kwam door een bijzondere ervaring tot geloof en de tweede kreeg na de ontmoeting met zijn vrouw interesse in het geloof. Beiden steken in de kerk graag de handen uit de mouwen zodat zij van betekenis kunnen zijn voor anderen.
De eerste aflevering kan je hier alsnog bekijken, maar ook de komende afleveringen na uitzending.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Getuigenis: Sahar: ‘’Ja, ik geloof’’
Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI