Een hand vol hoop

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Hoe kun je hoopvol in het leven staan? Waar vind je moed voor de toekomst in onze ingewikkelde tijd? Wat levert mijn geloof op in een tijd als de onze? Die vragen stelde voorganger Ben van Werven zichzelf.

Tijdens een boswandeling dacht hij hierover na en toen kwamen zijn gedachten uit op de vijf vingers van onze hand. Bij elke vinger moest hij ook aan een woord denken. Deze woorden zijn:
* meesterwerk (dienen) = duim
* bij de hand (wijsheid) = wijsvinger
* Jezus = middelvinger
* bruiloft = ringvinger
* klein maar krachtig = pink

Aan de hand van deze woorden en met die eerste vragen in het achterhoofd heeft Van Werven uiteindelijk een makkelijk leesbaar boekje geschreven.  Het is de bedoeling er na het lezen ervan zelf verder over na te denken.

De schrijver heeft zich vooral gericht op mensen die niet of weinig naar de kerk gaan maar wel meer willen weten over Jezus en het geloof. Daarom is het bij uitstek geschikt om die ander er kennis mee te laten maken. Zo kunnen wij een ambassadeur van Jezus zijn om ook die mensen thuis bij God te brengen. Lees meer over zijn motivatie op LinkedIn.

In het eerste coronajaar heeft Ban van Werven al een artikel geschreven over het onderwerp ‘Welke hoop heeft een christen in deze (corona)tijd?‘ Daarin geeft hij ook bij elke vinger bijbelteksten mee. Klik hier om het artikel te lezen.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI