Dertig dagen bidden voor moslims tijdens ramadan

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Al weer voor de 26e keer is er tijdens Ramadan ’30 dagen van gebed’. Het is een gebedsactie van de stichting Frontiers. Een actie waarbij meer dan een miljoen christenen wereldwijd bidden voor moslims tijdens de islamitische vastenperiode ramadan (15 mei t/m 14 juni).  

Moslims zien de ramadan als een tijd van bezinning en zoeken naar God. Hoe mooi is het als deze zoekende mensen Jezus ontmoeten en Hem gaan volgen! Regelmatig vinden moslims Jezus echt, door ontmoetingen met christenen, maar ook door visioenen en dromen. En Jezus zegt het zelf: “Wie zoekt, zal mij vinden.” De laatste jaren zijn er verhoudingsgewijs veel moslims christen geworden. Ze worden MBB’er genoemd (muslim background believer).
Van hen leren we dat God op veel verschillende manieren bezig is om moslims in aanraking te brengen met Jezus. Maar ook dat ze hartstochtelijk bidden voor hun moslimomgeving. Ze geloven in de kracht van gebed en vragen dat God al die miljoenen islamitische volksgenoten zal aanraken met de liefde van Jezus. Die aanraking heeft immers ook hun eigen leven al veranderd.

Bij de gebedsactie is een speciale papieren gebedsgids, een pdf en een app beschikbaar. Het boekje vertelt in woord en beeld over de gebruiken en noden van een volk, gevolgd door dagelijkse gebedspunten. Daarnaast is er een speciaal boekje voor kinderen. Dit jaar bidden we voor moslims aan de hand van de symbolen die voor hen zo belangrijk zijn. Sommige van die symbolen worden door bijna alle moslims gebruikt, zoals de halve maan en de kleur groen.
Ook brood is heel belangrijk voor moslims in het Midden-Oosten. De Arabische naam voor brood is ‘aish’, wat letterlijk ‘leven’ betekent. Zo is het onheilig om brood op de grond te leggen en mag je niet op broodkruimels trappen. Jezus zegt in Johannes 6 dat Hij het brood des levens is en vertelt ons dat we ons verzadigd voelen als we Hem kennen. Jezus geeft ons veel meer dan het brood dat wij bij onze maaltijd eten. Ook moslims hebben meer nodig dan alleen fysiek aish.
Klik hier voor de speciale website.

Overigens is de Koran zeer positief over Jezus. Hij is na Mohammed de hoogste profeet. Hij is geboren zonder zonde in tegenstelling tot Mohammed zelf! En volgens sommige Soennieten is het zelfs mogelijk dat hij voor mensen zal bemiddelen in het laatste oordeel. Hoogleraar missiologie Stefan Paas vraagt zich dan ook af waarom orthodoxe christenen gemakkelijk heenstappen over de forse verschillen tussen christendom en Jodendom, vermoedelijk omdat ze niet weten dat de Koran juist zeer positief over Jezus spreekt.

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI