Christelijke hulporganisatie Dorcas actief in Syrië

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Na de aardbevingen in Turkije en Syrië is het kantoor van de christelijke hulporganisatie Dorcas in Syrië direct gestart met het verlenen van noodhulp. Dorcas zit al jarenlang in Syrië. Ze hebben verspreid over het hele land verschillende kantoren, waaronder een kantoor in Aleppo. Helaas is ook het kantoor flink beschadigd door de aardbeving. Desondanks zijn er verschillende opvanglocaties opgericht en worden eten en drinken, dekens, medicijnen en toiletartikelen uitgedeeld.

Dorcas maakt deel uit van het christelijk noodhulpcluster waarbij ook Woord & Daad en ZOA zijn aangesloten. Dorcas is echter de enige organisatie die actief is in het getroffen gebied. Het geld dat door de andere organisaties wordt opgehaald komt rechtstreeks bij het Christelijk Noodhulp Cluster (CNC) terecht, waar het wordt verdeeld onder de organisaties die actief zijn in het land.

De organisatie is het meest geholpen met donaties. Hiermee kan het kantoor in Syrië materialen inkopen en uitdelen. Ook de opvanglocaties kosten geld, maar met het opgehaalde geld kunnen die opvanglocaties open blijven.

Doneren kan via: https://dorcas.nl/aardbeving, maar het is ook mogelijk om in de winkels van Dorcas een gift te geven. Zo is er een Dorcas-winkel in Heemstede, Herenweg 101. Deze is van donderdag tot en met zaterdag geopend tusen 10 en 15 uur.

Daarnaast ook ook kerken Dorcas financieel ondersteunen. Kijk voor meer informatie op: https://dorcas.nl/kerken.

Dorcas werkt als één van de weinige hulporganisaties in Syrië, maar zij werken niet in Turkije. Uiteraard gaan onze gedachten en gebeden ook naar dit getroffen land uit. Wil je steun aan Turkije geven, ga dan naar: https://www.rodekruis.nl/

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI