Bijbel Next

Sinds najaar 2017 geeft het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) de kindernevendienstmethode (zondagsschool) Bijbel Basics uit. In deze methode staat de Bijbel centraal en ontdekken leiding en kinderen samen wat de Bijbel te zeggen heeft. Inmiddels zijn er meer dan 250 programma’s over de meest essentiële Bijbelverhalen verschenen, verdeeld over zo’n 50 verschillende thema’s. De leeftijdsgroep is 4-12 jaar. De methode wordt door kerken over de hele breedte van het kerkelijk erf gebruikt.

In juni 2024 is het NBG gestart met Bijbel Next, materiaal voor het jongerenwerk (catechisatie, tienerdienst, small groups) waarin de Bijbel centraal staat. Met deze methode ontdek je samen met tieners wat de Bijbel te zeggen heeft over hun vragen en over diverse actuele onderwerpenonderwerpen die ons tegenwoordig bezighouden. Vooralsnog zijn er zes thema’s uitgekozen met voorbeelden en werkvormen die passen bij de ontwikkeling en leefwereld van tieners. De leeftijdsgroep is 12-16 jaar.

Bijbel Basics en Bijbel next vloeien voort uit de missie van het NBG dat het voor ieder kind en voor iedere tiener mogelijk moet zijn om de Bijbel te ontdekken, te lezen en een sterke fundering te bouwen.

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI