Arabische les

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Veel statushouders verblijven nu in ons land en dus ook in Haarlem en omgeving. Maar tegelijkertijd is er het besef dat zij in principe slechts tijdelijk in Nederland zijn. Zij mogen vijf jaar blijven, daarna is het afhankelijk van de situatie in hun oorspronkelijke land of zij terug kunnen. De meeste statushouders willen ook graag terug naar hun land van herkomst zodra het daar veilig is. Dat neemt niet weg dat zij nu  druk bezig zijn om te integreren, onder meer met Nederlandse taalles.

Toch hebben zij ook een zorg omtrent de toekomst. De kinderen van de Syrische statushouders leren nu Nederlands op de scholen hier. Maar wat als zij over vijf jaar weer terugkeren naar Syrië? Kunnen die kinderen dan nog wel meedoen met het Arabische onderwijs? Als een kind van zes jaar het Nederlandse alfabet leert hoe kan een kind zich dan over vijf jaar redden op een Arabische school?

Gelukkig hebben de gezamenlijke kerken een leraar en een lerares Arabische taal gevonden. Zij spijkeren elke zaterdagmiddag de kinderen hun moedertaal bij, zodat de achterstand niet al te groot wordt.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI