Afscheid van ds. Jan Mudde

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Zondag 26 september nemen ds. Jan Mudde en zijn vrouw Dineke na 15 jaar afscheid van de Wilhelminakerk en van Haarlem. Inmiddels zijn ze al naar Enschede verhuisd, want daar vond zondag 5 september de bevestiging en inzegening plaats als predikant van de Lasonderkerk.

Voordat de in Amsterdam geboren Jan Mudde op 1 september 2006 in Haarlem werd bevestigd en intrede deed, was hij predikant in Breukelen en Enschede, de plaats waarnaar hij nu is teruggekeerd. De aan de Theologische Universiteit Apeldoorn afgestudeerde voorganger herinnert zich nog goed wat de reden was van zijn volmondige “ja” op het beroep dat de Wilhelminakerk op hem deed. “De ontkerkelijking heeft in Haarlem hard toegeslagen, waardoor een kerk hier waarschijnlijk nog kwetsbaarder is dan een kerk elders in het land. Daarnaast was de aanwezigheid van Geloven in de Stad een belangrijke reden. Hun visie en de mijne passen bij hoe ik geloof en denk: heel verschillende kerken weten zich één in Jezus Christus en werken in Haarlem en omgeving intensief samen vanuit hun verlangen om in de woonplaats het evangelie te leven en te delen.”

Jan Mudde is vooral herder en leraar. Het pastoraat en het voorgaan in diensten staan dicht bij zijn hart en zijn gaven. Daarnaast heeft hij ook enkele boeken op zijn naam staan. In maart 2020 haalde hij aan het begin van de coronapandemie de landelijke pers met zijn rap over de coronacrises. Mudde wilde zijn gevoelens uiten in die moeilijke tijden en hij wilde zoveel mogelijk doelgroepen bereiken. Hij is zelf bescheiden over zijn stijl van rappen, maar zegt: “Als het maar een kleinigheid kan betekenen, dat het mensen aan het denken zet, dan heeft het zijn doel bereikt.”

Maar wat ds. Mudde nog steeds het meest drijft is het grote geheimenis waarvan de gemeente van Jezus Christus, zowel Haarlem als Enschede, weet van mag hebben en van mag getuigen: de woorden van Jezus “Wie Mij heeft gezien, heeft de vader gezien.”

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI