Al 45 jaar een christelijk tussenjaar

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

De Evangelische Hogeschool (EH) is een kortdurende christelijke vormingsopleiding voor jongeren die een studie aan een hogeschool of universiteit willen gaan volgen. Dit jaar bestaat de EH 45 jaar.

Het doel is  – nog steeds – christelijke jongeren een zodanige toerusting te geven dat zij vanuit een persoonlijke, levende relatie met Jezus in staat zijn zelfstandig en positief-kritisch als christen te functioneren in studie, studentenleven, maatschappij en kerk. Hierdoor kunnen zij op een christelijke wijze hun houding en handelen bepalen, hun verantwoordelijkheid nemen en hun geloof en overtuigingen op een betrokken manier delen met hun omgeving.

Men ervaart het als heel bijzonder dat God het initiatief uit 1977 zo heeft willen zegenen dat de EH in die 45 jaar van betekenis heeft mogen zijn voor inmiddels duizenden studenten – ook uit Haarlem –  en dat God zo aanwijsbaar heeft gewerkt in de levens van jonge mensen.

Natuurlijk zijn de issues die in 1977 voor jongeren speelden compleet anders dan de kwesties die in 2022 aan de orde zijn. Maar de EH speelt voortdurend in op de maatschappelijke en culturele ontwikkelingen die van grote invloed zijn op studenten in hun weg naar de (geestelijke) volwassenheid.
Toch merkt de EH nog steeds de grote stappen die deze studenten in persoonlijke en geloofsontwikkeling zetten.

Het is ook bijzonder dat de EH al 45 jaar lang een samenwerking is tussen reformatorische en evangelische christenen. De EH ziet in – en probeert dat ook in de praktijk te brengen – dat de volle breedte van christelijk Nederland aan elkaar is gegeven tot opbouw van elkaar. De EH beseft zich dat zij zich geen zorgen moeten maken over het resultaat van hun werk als ze geloven dat God Zijn beloften zal vervullen. Deze woorden van Martin Luther King zijn nog steeds van toepassing.

In 1977 begon de Evangelische Hogeschool met haar eerste basisjaar (september – juni). Sinds 2006 is er ook elk jaar een EH-traject (februari -juni). Beide opleidingen zijn er op gericht jongeren mee te nemen in de hoop, het geloof en de overtuiging dat er een beter leven is dan zij dagelijks in de wereld om zich heen zien en ervaren. Dat is voor iedereen een geestelijke strijd, maar veel jongeren zijn daar in hun zoektocht in het leven extra onzeker over. Op de EH worden jongeren vertrouwd gemaakt met Gods weg me hen en met ons: de weg van redding, verlossing en een hoopvolle toekomst.

Klik hier voor meer informatie over de EH en hier voor het maken van een juiste studiekeuze.
Op 8 juni is er een meeloopdag bij de EH en op 17 juni is er een open dag in Amersfoort.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI