21 DAYS

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Op maandag 27 januari start de gemeente re:connect we met haar 21DAYS. 21 dagen bidden en vasten, dit wordt ook wel Daniël-vasten genoemd.

Als je deelneemt ontvang je elke dag een mail met een overdenking en gebedspunten. Maar je mag natuurlijk ook voor eigen onderwerpen bidden en danken. Daarnaast zijn er doordeweeks twee gezamenlijke gebedsmomenten: verdieping van de overdenking, zingen en bidden.

Bij het vasten gaat het God niet om wat er in je maag zit, maar wat er in je hart leeft. Daniëls besluit om het voedsel van de koning te laten staan was een uiterlijk symbool van een innerlijk besluit dat hij maakte tegenover God. Laat de keuzes die jij de komende drie weken gaat maken, een reflectie zijn van de honger die je hebt naar Gods aanwezigheid in je leven.

Het Daniël vasten is gebaseerd op de Bijbelverzen in Daniël 10:2-3. De eerste drie weken van het joodse kalenderjaar at Daniël geen vlees of lekkere dingen en dronk geen wijn. Er wordt ook wel verwezen naar Daniël 1:8. Hij at de gerechten van de koning niet omdat hij anders zijn lichaam zou onteren.

Het Daniël-vasten is een gedeeltelijke vorm van vasten, wat betekent dat je sommige alledaagse dingen niet meer mag eten. Maar je hebt wel genoeg alternatieven. Richt je op het eten van fruit en groenten die puur en eenvoudig zijn.  Voedingsconsulente Anniek Sturm heeft een document geschreven met voedingstips en een mini-menu.

Klik hier om je aan te melden en je ontvangt dagelijks een mail.

Mirella van Schaaijk heeft dit jaar een geheel nieuwe website over Daniël-vasten gelanceerd. “Bidden, vasten en aanbidden zij drie geweldige sleutels in Gods koninkrijk. Vasten is loslaten … God eerst.”

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI