27
september
13:57

Laden Evenementen

Wat is de overeenkomst tussen mensen die de A12 blokkeren, mensen die uit protest tentjes neerzetten in Ter Apel en mensen die naar Lesbos vertrekken om vluchtelingen te helpen met elkaar? Frustratie over onrecht, zegt theoloog Rikko Voorberg. Frustratie en woede over onrecht zijn misschien wel de grootste drijfveren van activisme en protest.

Op 4 oktober houdt Voorberg de Jurjen Beumerlezing met als titel Recht uit het hart. Van woede naar hoop. Hij ontdekte middenin situaties die gestempeld zijn door politiek, economisch of sociaal onrecht hoe belangrijk persoonlijke aandacht voor een ander is.

Toch is er nog een andere overeenkomst: op de A12, in Ter Apel én op Lesbos zijn mensen aan het spelen, muziek aan het maken en soms ook aan het bidden. Mensen leven al uit wat eigenlijk nog niet kan.
Rikko Voorberg daagt het publiek met woord, kunst en ritueel uit de eigen woede te vinden en te zoeken hoe die constructief kan worden.

De lezing in de Waalse Kerk wordt omlijst door muziek en prachtige poëzie. De Joods-Marokkaanse zangeres Nani Noam Vazana zingt een aantal liederen en ze brengt tevens een interreligieuze gebedsoproep (uit het christendom, jodendom en de islam) ten gehore.
Dichter Joshua Baumgarten verzorgt een spoken word.

Klik hier voor meer informatie en voor aanmelding.
De Jurjen Beumerlezing is een initiatief van Stem in de Stad, Stadsklooster Haarlem en de Antonius Gemeenschap.

Gegevens

Datum:
4 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,