Evelien gelooft dat God ons heel bijzonder geschapen heeft en dat we heel mooi en bijzondere dingen kunnen maken. “We are special made, to create special things.”

Een van de doelen van Vincent is dat mensen een relatie leren opbouwen met God, dat ze proeven dat wat ze hebben echt en puur is en dat ze Gods stem gaan leren verstaan. Juist hierdoor wordt de christelijke gemeenschap aantrekkelijk.

Victor en Caroliene zijn nog niet zo lang getrouwd als hij een ernstig verkeersongeluk krijgt. Na een lange revalidatieperiode ervaart hij dat hij een tweede kans van leven heeft gekregen. Psalm 121 leerde hen dat ze er als christenen niet alleen voor staan. “God is met je.”

Voor Willemijn kwamen in Korinte de woorden van Paulus tot leven. “De liefde is het zichtbaar in ieder mens die opstaat en onzelfzuchtig een vluchteling in huis neemt, in iedereen die vrijwilligerswerk doet voor kinderen in armoede, in die persoon die een familielid blijft opzoeken.”

Tijdens Opwekking ontmoette Amarins een vrouw die haar bemoedigende woorden meegaf. “God ziet dat je van kleine dingen geniet en dat je zo jezelf bent.” Hiermee bevestigde Hij haar identiteit.

Dennis heeft in zijn leven al veel meegemaakt. “Ik zeg altijd: het evangelie is gratis, maar het kost je alles. Daarmee bedoel ik dat je je leven totaal op Christus moet richten. We kunnen heel veel dingen op eigen kracht, maar je moet trachten om Hem in alles te betrekken.”

Tom ging met een aantal collega-vrijwilligers van Dorcas naar Roemenië aan de Oekraïense grens. Ze ervoeren dat buitenlandse studenten van de ene op de andere dag vluchteling waren geworden, die Oekraïne niet eens uit konden.

Ruth koos in ons land deze naam omdat het verhaal van Ruth in de Bijbel ook haar verhaal is. “Ondanks alles is er echter geen wroeging in mijn hart, allen maar vrede!”

Petra leidt veelal de aanbidding maar doet als achtergrondzangeres ook mee aan concerttour. Na twijfel over deze rol krijgt ze de bevestiging: “Kom uit de schaduw, God heeft nog veel meer voor je klaarliggen.”

Peter is al een aantal jaar vrijwilliger bij Stichting Ontmoeting, nu met name bij de koffiebar. “Ik ervaar dat dit een plek is die God bedoeld heeft. Zijn liefde is er voor iedereen, niet voor een select groepje.”

Page 1 of 71 2 3 7

© 2021 Geloven in de Stad

Volg Geloven in de Stad: