30
mei
19:30 — 21:30
Begijnhofkapel
Begijnhof 10, Haarlem
Laden Evenementen

Open gesprekken over homoseksualiteit en geloven. Dat is het doel van stichting Verscheurd, een initiatief van christenen die zelf van dichtbij met homoseksualiteit te maken hebben. Op woensdagavond 30 mei organiseert Verscheurd in Haarlem een avond over homoseksualiteit. De bijeenkomst is voor iedereen met vragen over homoseksualiteit en geloven.

Op deze avond zal er informatie worden gegeven over homoseksualiteit, maar er zullen ook verhalen en ervaringen worden gedeeld. Dat is niet zo moeilijk, want de gespreksleiders zijn zelf homoseksueel of lesbisch of zijn naaste-familielid-van. Zij kunnen uit de eerste hand vertellen welke vooroordelen en onbegrip zij tegengekomen zijn, maar ook over liefde en begrip die ze vonden. Maar ze kunnen ook vertellen over hun zoektocht in het geloof. Er zijn christenen die geloven dat de Bijbel geen ruimte laat voor homoseksuele relaties, toch voelen zij zich geenszins bezwaard.

Tijdens de avond worden verschillende Bijbelse visies besproken, zonder dat er een standpunt gekozen wordt. Het doel van deze avond is juist om verbinding te brengen tussen christenen met verschillende visies. Daarnaast wil men mensen toerusten in het omgaan met homoseksualiteit in hun eigen omgeving.

De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in de Begijnhofkapel, Begijnhof 10 in Haarlem. Wegens beperkt aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk. De toegang is gratis en vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar.

Gegevens

Datum:
30 mei
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie: